Мечтая за световна титла, никога не бих отказала на България.

...
 Мечтая за световна титла, никога не бих отказала на България.
Коментари Харесай

Нургюл Салимова: Никога не бих отказала да играя за България

 Мечтая за международна купа, в никакъв случай не бих отказала на България.

Това заяви в предаването „ Спорт в БГ “ по БГ Радио, реализирано със съдействието на Фондация „ Спорт в България “ шахматистка Нургюл Салимова, която направи възторг с присъединяване си на Световната купа.

Никога не е било на мощ да играя за България. Появиха се други фактори и не толкоз шахматни. По мое мнение от хора, нямащи толкоз общо с шаха. Никога не бих отказала да играя за България при естествени условия. Вярвам, че девойките са задоволително положителни състезателки, само че имам вяра, че в случай че бях там, резултатът щеше да бъде по-добър. Слаби резултати постоянно има, това не е драма. Ние, дамите, сме задоволително мощни. Всичко ще се подреди ", сподели Салимова.

Нургюл изясни, че тренира онлайн, защото живее в родната си Крепча, покрай Търговище.

" Веселин Топалов и Антоанета Стефанова са международни първенци. Много се веселя, че съм международен първенец по рейтинг при дамите. Надявам се, че скоро ще сме в един тим аз и гросмайстор Антоанета Стефанова. Те са първите шахматисти, за които съм чувала. Имам фотография от 6-годишна с Антоанета Стефанова. А с Веселин Топалов съм се чувала. С различен спорт не съм сигурна дали бих се занимавала. Не съм доста деен човек, пробвам да пребивавам по-спокойно. Като специалност психолог ми харесва, само че шахът надви ", добави Салимова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР